Rusya Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Türkiye – Rusya arasında gelişen ilişkiler iki ülke arasındaki trafiğin arttırmaya devam ediyor. Korona virüs salgını sonrası duran seyahatler normalleşme süreciyle beraber yeniden hareketlendi. Rusya’ya Siyah, Gri ve Yeşil renkli pasaport sahipleri 90 günle sınırlı olmak kaydıyla vizesiz seyahat etme imkanlarına sahip. Bu pasaport harici ise vize almak zorunda.

Bordo pasaport sahibi her Türk vatandaşı Rus vizesi alarak, ülkeye ziyaret gerçekleştirebilir. Vize sürecinin olumlu sonuçlanabilmesi adına beyan edilecek evrakların eksiksiz olması gerekir. Beyan sırasında yanlış bilgi verenlerin veya eksik beyanda bulunanların vize başvuruları iptal edilir. Zaman kaybetmeye neden olucu bu olumsuz durumun söz konusu olmaması için Rusya vize uzmanları aracılığıyla başvurunun yapılması ve sürece ilişkin belgelerin eksiksiz tamamlanması sağlanabilir.

Rusya Vizesi Başvuru

Vize başvuru belgelerine ilişkin detaylar, ziyaret amacına göre değişkenlik arz eder. Başvuru dilekçesine eklenecek ziyaret amacına uygun belgelerin başvuru dosyasında yer alması lazımdır. Seyahat amacına uygun belgelerin hazırlanan dosyada yer almaması halinde eksik belgelerin tamamlanması talep edilir. Dilekçenin Rusça veya İngilizce olması lazımdır. Pasaport, kesinlikle yırttık olmamalı ve en az iki sayfasının boş olmasına dikkat edilmelidir. 10 seneyi geçkin pasaport kabul edilmez ve seyahat sonrası 6 ay geçerlilik süresinin olmasına dikkat edilmelidir. Bu şartları taşıyan pasaport kabul edilir.

Başvuru sürecinden sonra vizenin değerlendirilme aşaması 15 gün sürebilir. Ancak bu zaman zarfı bazı durumlarda uzayabilir. Dolayısıyla planlanılan seyahatten en az 1 ay önce Rusya vize başvuru sürecine start verilmesi gerekir. Bu süreye vize başvurusunun ret edilme ihtimalini de düşünerek karar verilebilir. Ancak gereken belgelerin titizlikle hazırlanması halinde böyle bir ihtimal oldukça zayıflar.